Veeringzoom 84, 1541 SE Koog aan de Zaan

+31 (0) 75 6353830 info@eb.nl

Over ons

Snel, betrouwbaar, veilig.

Voor Electronic Brains staan ‘vernieuwing’ en ‘klantgerichte oplossingen’ centraal bij het ontwikkelen van producten. Electronic Brains levert kassasystemen die snel, betrouwbaar en veilig zijn. Daarom is de afgelopen jaren een koppeling ontwikkeld voor verschillende pin betaalapparaten. De nieuwste ontwikkeling, betalen via de mobiele telefoon is eveneens toepasbaar. Inmiddels is EBorder ontwikkeld voor het iPhone operating systeem iOS van Apple, hiermee kan een EBpos gebruiker bestellingen opnemen en verzenden middels een iPhone, iPad of iPod touch. Het updaten van de EBorder software kan via de Apple store.

Electronic Brains is een full service leverancier van horeca-automatisering voor grote en kleine ondernemers. Dit kunnen cafés en restaurants zijn die één kassasysteem in gebruik hebben, maar het kan ook anders. Tot onze grotere gebruikers met meerdere kassasystemen behoren Heineken Music Hall, The Bulldog en The Grasshopper. Zelfs Stadion de Kuip in Rotterdam behoort tot ons klantenbestand. Door de grote diversiteit aan klanten heeft Electronic Brains een breed scala aan producten ontwikkeld die naadloos op elkaar aansluiten. Tevens ontwikkelt Electronic Brains op verzoek van haar klanten individuele aanpassingen in de kassasystemen.

Historie

Electronic Brains is meer dan 25 jaar geleden opgezet door Frits Janse Kok. In de eerste jaren van het bestaan hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met ontwikkeling van technische software, veelal voor sturing van tap-installaties. Door deze software wist het systeem precies hoe een perfect biertje of colaatje getapt moest worden. De software stuurde de tap-tijden en registreerde hoeveel taps er waren geweest op een dag. Aan het eind van een avond kon een uitdraai gemaakt worden om te weten hoeveel bier en/of frisdrank er was getapt en door wie er was getapt.

Met de opkomst van de personal computer is Electronic Brains verder gaan specialiseren in het ontwikkelen van kassasystemen en horeca-automatisering. Door deze ontwikkeling kwam er ruimte voor meer personeel binnen EB. Zo groeide Electronic Brains uit tot een bedrijf van zes full-time werknemers en minimaal één stageloper. In deze tijd zijn binnen Electronic Brains verschillende kassasystemen en horeca-automatiseringsproducten ontwikkeld. Deze producten zijn de basis geweest voor de geavanceerde kassasystemen die door heel Nederland draaien in cafés, restaurants, concertzalen en stadions. De krachtige software achter de systemen blijft altijd doorontwikkelen waardoor het aan alle wensen van een moderne horeca-onderneming kan voldoen. Door de ontwikkeling van kassasysteem EBpos is Electronic Brains een gevestigde naam binnen de horeca geworden.